5 vinkkiä ammattimaiseen huoltokohteiden hallintaan

ERP teollisuuden huolto- ja kunnossapito

MIETITÄÄNKÖ TEILLÄ HUOLTOPROSESSIEN KEHITTÄMISTÄ?

Huoltoprosessien kehittäminen kannattaa, sillä usein tuloksena on sekä asiakkaittesi että työntekijöidesi tyytyväisyyden paraneminen. Työteho kasvaa ja työn tekeminen nopeutuu, kun sähköistät huoltokohteidesi hallinnan nykyaikaisen ERP-järjestelmän avulla. Kun kaikki työn tekemiseen tarvittava dokumentaatio sopimuksista työohjeisiin ja vuosihuoltojen aikataulutukseen kulkee kätevästi mukana jokaisen työntekijän mobiililaitteessa, on huoltokohteesta toiseen siirtyminen vaivatonta ja asiakas voi olla varma, että kohteessa tehdään huoltotoimenpiteet aina oikea-aikaisesti.

Miten lähteä liikkeelle huoltokohdehallinnasta? Lue pikavinkit alta ja lataa sivuiltamme käytännönläheinen opas huoltokohdehallinnan kehittämiseen!

KOKOSIMME 5 VINKKIÄ, JOIDEN AVULLA VIET HUOLTOKOHTEIDEN YLLÄPIDON AMMATTIMAISELLE TASOLLE

Poimi yrityksellesi hyvät käytännöt parantaaksesi niin asiakkaittesi kuin työntekijöidesikin tyytyväisyyttä.

 1. OTA SÄHKÖINEN KOHDEKORTTI AVUKSESI

  Kokoa tärkeimmistä huoltokohteestasi sähköinen kohdekortti. Kohdekortille on hyvä koota huoltohistoria ja eri huoltojen aikataulut (esim. iv-koneen suodattimet joka vuosi samaan aikaan). Lisää kohteelle valmistajan ohjeet ja kaikki tarpeelliset yhteystiedot. Näin kaikki kohdetta koskeva löytyy yhdestä paikasta.

 2. YLLÄPIDÄ KOHTEEN DOKUMENTTEJA SÄHKÖISESTI

  Kun olet tehnyt sähköisen kohdekortin valmiiksi, ylläpidä sitä. Täydentäkää huoltojen jälkeen mahdolliset mittaustulokset, ja dokumentit kohteesta suoraan kohdekortille seuraavia huoltokertoja ja asiakkaan kysymyksiä ajatellen. Dokumenttipankin kasvattaminen voi myös auttaa myöhemmin esimerkiksi vikatilanteiden selvittämisessä valmistajan kanssa.

 3. PANOSTA TYÖOHJEIDEN MOBIILIKÄYTTÖISYYTEEN

  Huomioi huoltotöiden olosuhteet – hyvät työohjeet eivät auta, jos ne eivät ole saatavilla. Papereista ja pitkistä viestiketjuista mobiiliapplikaatioon siirtyminen helpottaa työn tekemistä. Sovelluskehitys on mennyt hurjasti eteenpäin ja nykyisin esimerkiksi suoraan sovelluksessa käytettävä sähköinen tarkastuslista on hyvä apuväline vaikkapa työturvallisuusmääräysten ja sopimussisältöjen noudattamisen varmistamiseksi. Toimiessasi esimerkiksi suurempien kauppaketjujen kanssa prosessissa on usein tapana pyytää työn tilaajan edustajan allekirjoitus. Tämä tilaajan hyväksyntää- tarkoittava allekirjoitus edellytetään usein myös laskulle ja siksi sekin kannattaa usein ottaa suoraan puhelimelle työtehtävällä.

 4.  AIKATAULUTA TULEVAT ENNAKKOHUOLLOT TYÖNTEKIJÖILLESI ETUKÄTEEN

  Automatisoi rutiineiksi jo tiedossa olevat tulevat huollot. Mikäli käytät esimerkiksi Entrén aikataulutustyökalua, on kiirekeikkojen ja muiden yksittäisten töiden sovittaminen huomattavasti helpompaa, kun rutiinikohteet ovat valmiiksi ylhäällä ja silmiesi edessä.

 5. SÄHKÖISTÄ ASIAKKAITTESI HUOLTOPYYNNÖT

  Puhelimitse tapahtuvat työtilaukset tarkoittavat rahaa, mutta aiheuttavat usein monta soittoa lisää, kun etsit työlle tekijää ja sovit aikataulusta. Tarjoa asiakkaillesi oma käyttöliittymä, josta pyytää huoltoa ja seurata kohteen tapahtumia.

Siirrytään ajanvaraukseen tuossa tuokiossa.

5 vinkkiä ammattimaiseen huoltokohteiden hallintaan

Täydennä tiedot ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä seuraavien 1-3 arkipäivän kuluessa.