Aikaa toimistotöistä tärkeämpiin asioihin Pajadatan ohjelmistojen avulla

Pajadatan - asiakasreferenssi

Rakennuspalvelu P korhonen oy työllistääkin jo kymmenen vakituista työntekijää

Petri ”Pete” Korhonen on paitsi kiireinen rakennusyrittäjä, myös perheenisä ja hevosmies. Hämeenlinnan Rengossa toimiva ratsastustalli on nyt jo vuokrattu toiselle yrittäjälle, mutta hevoselämä täyttää edelleen yrittäjän kaiken mahdollisen vapaa-ajan. Näin on ollut aina. Pete on maanviljelijän poika ja käytännön työt ovat olleet hänelle aina mieluisimpia.

Työnteon Pete aloitti jo heti lukion jälkeen 90-luvun lamavuosina ja oman toiminimen vuonna 1994. 1996 alkoivat insinööriopinnot. Opintojen aikana rakennettiin talot niin itselle kuin opettajallekin. Yritystoiminta starttasi todenteolla heti päiväopintojen päätyttyä 2000. Sisulla lopputyökin valmistui yrittämisen ohella ja insinöörin paperit Pete sai vuonna 2003. Yhtiömuotoa vaihdettiin toiminimestä osakeyhtiöksi vuodesta 2009 alkaen. Nykyisellään Rakennuspalvelu P Korhonen Oy työllistääkin jo kymmenen vakituista työntekijää ja on tunnettu laadukkaasta työnjäljestä. Yritys on Kauppalehden vuoden 2019 Menestyjä-yritys.

Alussa oli oma Excel-systeemi ennen kunnollista ERP-järjestelmää

Vaikka toimistotyöt eivät ole yrittäjälle niitä mieluisimpia, niitä on kuitenkin tehtävä. Rakennusalan yritykselle kuuluu pakollisia velvoitteita, kuten perehdytys, työaikaseuranta, työmaapäiväkirja ja verottajailmoitukset. Näitä helpottamaan jo 2000-luvun alkupuolella yrityksessä otettiin käyttöön itse kehitetty Excel-systeemi. Jo ihan alussa tiedettiin aina mitä on tehty, kun kaikki tunnit kirjattiin ja pidettiin tarkasti ylhäällä.

Excel-systeemiä kehitettiin vielä edelleen kun kirjaukset alettiin tehdä Googlen pilvipalvelussa, Google Sheetissä. Tämä oli ihan ok, mutta kaikkien tekstien kokoaminen ja kunkin työntekijän tekstin suomentaminen vei edelleen aikaa. Käytännössä työmaan laskutuskin vei yhden työpäivän. Oli selvää, että tilalle oli saatava parempi järjestelmä.

Rakennusalan toiminnanohjausjärjestelmä tuli tarpeeseen ja sähköinen kulunvalvonta rakennustyömailla helpottui

Pitkän harkinnan ja pohdinnan jälkeen vuonna 2014 Pete päätyi käyttämään Pajadatan ohjelmistoa laskutukseen ja tarjouslaskentaan.

”Pajadatan Pentti on itsekin insinöörinä käytännön mies. Muistan, kun Pentti sanoi, ettei halua myydä huonompaa systeemiä, kuin mikä mulla nyt on käytössä. Laskutus ja tarjouslaskenta on toimineet mulla hyvin ja osaan niitä käyttää. Jo silloin ensimmäisissä keskusteluissa kuitenkin muistan Pentille sanoneeni, että vielä kun teillä olisi jotain sellaista, kuin mitä EDC Työmaajärjestelmä on sitten lopulta meille tarjonnut. 2018 syksyllä sitten EDC:ltä otettiinkin yhteyttä.

Pajadatan työmaajärjestelmä tarjoaa urakoitsijalle kattavan kokonaisuuden moderneja työkaluja työmaatietojen dokumentointiin, ilmoitusvelvollisuuden hoitamiseen ja työmaiden arjen hallintaan. Sähköinen kulunvalvonta työmailla ja niiden välillä on helppoa ja nopeaa. Työmaatiedot ovat koko ajan työnjohdon saatavilla, eikä tiedon etsimiseen tarvitse enää tuhlata aikaa. Työmaajärjestelmä on suunniteltu yhdessä rakentajien kanssa, jotta se varmasti vastaisi vaativan työmaa-arjen haasteisiin.

Pajadatan ohjelmisto vastaa tarpeisiin ”NYT TÄMÄ ON IHAN AMERIKKAA!”

Alku kyllä jännitti kaikkia. Minua kaikista eniten. Teimme ihan alussa tuplakirjaukset kaikista tunneista Google Sheetiin ihan varmuuden vuoksi. Mutta äkkiähän sen huomasi, että tämä toimii. ”Nythän tämä on ihan Amerikkaa!”

”Meillä on paljon alihankkijoita, jotka kaikki velvoitetaan käyttämään EDC Työmaajärjestelmää. Se on työkalu siinä missä muutkin. Muistan taannoin, kun meillä oli meneillään kaksi työmaata Jyväskylässä. Olin palaverissa Espoossa ja joku pyysi siinä hetkessä toimittamaan työmaan tunnit. Vanhasta Excel-systeemistäni olisin ne koonnut ja toki saanut, mutta tämä olisi vienyt päivän-pari. Nyt kävelin autolleni, avasin koneelta EDC:n, ja otin tunnit siinä kävelymatkalla työmaakopille. Alle viidessä minuutissa. Ihan mitä tietoja työmaasta tarvitseekaan etsiä ja saada, niin kaikki löytyy nyt helposti. Työmaapäiväkirjat, verottajailmoitukset yms. Suosittelen Pajadatan ohjelmistoja kaikille rakennusliikkeille, putki- ja sähköaloille ja jopa autofirmoille. Sitä ei tarvitse pelätä, etteikö oppisi käyttämään. Meillä käytännössä kaikki uudetkin työntekijät ovat jo toisena työpäivänä käyttäneet sujuvasti järjestelmää. Niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin. ”

Pajadatan ohjelmistojen avulla työmaan kulunseuranta, toiminnanohjaus sekä laskutus hoituvat käden käänteessä ja millä tahansa laitteella. Pajadata tarjoaa monipuoliset ohjelmistoratkaisut useiden muidenkin toimialojen, kuten lvi-, sähkö-, huolto- ja teollisuusalojen, tarpeisiin. Pajadatan ohjelmistot pitävät huolen niin keikkatyön kuin vaihtelevan työmaa-arjenkin sujuvuudesta. Tutustu Pajadatan suosittuihin ohjelmistoihin paremmin täällä.

Olisiko Pajadatan ohjelmistoista apua sinunkin yrityksesi arjessa?

Siirrytään ajanvaraukseen tuossa tuokiossa.

Aikaa toimistotöistä tärkeämpiin asioihin Pajadatan ohjelmistojen avulla

Täydennä tiedot ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä seuraavien 1-3 arkipäivän kuluessa.