Ajankohtaista työmaiden kulunvalvonnasta

kulunvalvonta pyöröporttiin nyt saatavilla

Picture of Ari Hintikka

Ari Hintikka

Ari työskentelee Pajadatalla Entré Työmaajärjestelmän Product Ownerina ja ohjelmistotuen palvelujohtajana. Ari kuuluu myös Pajadatan johtoryhmään.

Kuopion tuotekehitystiimi on tänä syksynä työskennellyt asiakastoiveen parissa. Olemme yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa rakentaneet ja testanneet Entré Työmaajärjestelmän yhteydessä käytettävää pyöröportti-kulunvalvontalaitetta.

Teimme hyvän tovin testausta syksyisissä olosuhteissa Pohjois-Savossa – ja nyt työ on valmis! Aidatun työmaan yhteydessä kulunvalvonnan toteuttaminen kätevällä pyöröporttiratkaisulla on nyt saatavilla Pajadatalta.

Pääurakoitsijana toimiva yhtiö saa Entré Työmaajärjestelmän avulla tehtyä työmaaraportointia hyvinkin edistyksellisesti. Työmaalla työskentelevät voivat käyttää kulunvalvontaan RFID-tunnistetta, mobiiliapplikaatiota tai valttikorttia.

Pyöröporttiin liitettävä kulunvalvontaratkaisu on saatavilla koko Suomeen paikallisen asennusverkoston kautta.

3g-verkon päättyminen vaikuttaa kulunvalvontalaitteiden toimintaan

Oletko tarkastanut, että kulunvalvontalaitteesi käyttävät 4G-verkkoa?

Operaattorit Suomessa sulkevat 3G-verkkonsa vuoden 2023 lopussa. Tämä tarkoittaa, että vanhemmat kulunvalvontalaitteet siirtyvät käyttämään hidasta 2G-verkkoa. Entré Työmaajärjestelmän yhteydessä käytettävistä laitteista tämä koskee vanhempaa FX100-mallia.

On todennäköistä, että 2G-verkossa käytettävät laitteet eivät tule riittämään tyydyttävällä tavalla rakennusalojen tarpeisiin kulunvalvonnassa. 2G-verkon tiedonsiirtonopeus on vain murto-osa 3G-verkon nopeudesta ja liikenteen siirtyessä päättyvästä 3G-verkosta 2G-verkkoon, vaikuttaa tämä verkon hidastumiseen entisestään.

Verkko-ongelmien välttämiseksi suosittelemme päivittämään vanhat FX100-laitteet uudempiin FX105-kulunvalvontalaitteisiin, jotka ovat 4G-verkkoon yhteensopivia. Uusissa FX105-kulunvalvontalaitteissa on myös uudempi Android-versio, joka on myös jatkossa tietoturvapäivitysten saavutettavissa. Emme voi taata vanhemman, FX100 laitemallin toimivuutta enää jatkossa.

Laitevaihtojen jouduttamiseksi tarjoamme uuden laitteen 50 euroa edullisemmin, kun sitoudutte palauttamaan vanhat laitteet Pajadatalle ja laite poistetaan toiminnasta. Teemme laitetoimituksia joulu-tammikuun aikana.

Tilaa uusi kulunvalvontalaite täyttämällä lomake:

Siirrytään ajanvaraukseen tuossa tuokiossa.

Ajankohtaista työmaiden kulunvalvonnasta

Täydennä tiedot ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä seuraavien 1-3 arkipäivän kuluessa.