Mitä kaikkea Xpajan raportit kertovat?

Xpaja

Jos et vielä ole hyödyntänyt ohjelmistosi tarjoamia raportteja, nyt on korkea aika. Xpajan raportit näyttävät selkeää suuntaa yrityksesi ja projektiesi johtamiseen monella tasolla – aina reaaliaikaisesti.

AJANTASAISET RAPORTIT OVAT KARTTA YRITYKSEN JOHTAMISEEN

Mitä mieltä olisit merille lähtemisestä ilman navigaattoria ja ajantasaisia säätietoja? Onnekkaalla tuurilla matka voi mennä ihan hyvin, mutta on myös olemassa suuri vaara, että laiva rysähtää myrskyssä pahasti karille. Uskaltaisitko hypätä tällaisen uhkarohkean seilaajan kyytiin?

Aivan vastaavanlainen tilanne on silloin, kun yritystä johdetaan ilman ajantasaisia raportteja ja reagoimatta muuttuviin tilanteisiin. Voi olla, että jonkin aikaa menee tuurilla hyvin, mutta voi myös olla, että karahdetaan nopeasti kivikkoon.

Raportointi on joka toimialalla yhtä oleellinen juttu. Erityisen tärkeää se on aloilla, joilla projektit ovat laajoja ja pitkäkestoisia, kuten rakennusalalla. Raportoinnin ansiosta kaikkia yrityksen projekteja ja toimintoja pystytään seuraamaan luotettavasti, sekä erillisinä osa-alueina että suurempina kokonaisuuksina. Onnistuminen ei jää sattuman varaan, vaan raporttien tarjoaman tiedon perusteella pystytään korjaamaan suuntaa missä vaiheessa tahansa ja tekemään panostuksia sinne, missä niitä tarvitaan.

XPAJAN RAPORTTEJA KANNATTAA HYÖDYNTÄÄ

  • Xpaja on tunnettu selkeästä raportoinnista, ja asiakkailta on saatu siitä jo pitkään hyvää palautetta. Olemme kuitenkin huomanneet, että monet Xpajan käyttäjät voisivat saada raporteista vielä paljon enemmän hyötyä kuin he tällä hetkellä saavat. Erilaisia raportteja kannattaa vain lähteä rohkeasti käyttämään, niin ne tulevat tutuiksi.
    Xpajasta on saatavilla havainnolliset raportit mm.
  • laskutuksesta, myynneistä ja ostoista: miten eri kuukausina on tullut laskutusta ja miten se on jakautunut?
  • työmaista: mikä esimerkiksi on työmaan kulujen ja tulojen suhde?
  • palkanlaskennasta
  • kassavirtaennusteesta: kuvaaja näyttää valitsemaasi päivämäärään asti tapahtumat nykyhetkestä alkaen, saldon kehityksen ja myynnit sekä ostot
  • liikevaihdosta vertailuvuosina: näet liikevaihdon pylväinä tältä ja kahdelta edelliseltä vuodelta sekä sen, mistä liikevaihto on muodostunut.
  • Suurimman osan tiedoista saa toki kirjanpidostakin, mutta olennainen ero on se, että silloin tieto saadaan vasta jälkikäteen kuukauden lopussa. Xpajan raportit ovat aina reaaliaikaisia, ja
  • tilanteen näkee saman tien. Näin yrityksellä on koko ajan tiedossa, miten projekteilla ja koko firmalla menee.

TYÖMAARAPORTIT OVAT XPAJAN EHDOTON VALTTI

Xpaja erottuu muista ohjelmistoista erityisesti helppolukuisten työmaaraporttiensa ansiosta. Projekteja on helppo seurata kaikin puolin ja kaikissa vaiheissa. Työmaakohtaisten raporttien avulla on nähtävissä koko ajan esimerkiksi se, miten kulut jakautuvat työn, tarvikkeiden ja aliurakoiden kesken.

Raportit kertovat myös sen, kuinka lähellä työmaan tavoitetta ollaan. Työmaan tavoitteeksi tuodaan Xpajan tarjouslaskennalla laskettu tarjous, jossa urakasta on sovittu tietyllä hinnalla, ja erilaisten kustannusten muodostamaa toteutumaa voidaan verrata tähän. Osa tiedoista tulee suoraan ostoreskontrasta, ja työkulut palkanlaskennan puolelta siirtyvät automaattisesti, kun asentaja on kohdistanut tuntinsa kyseiselle työmaalle. Näin seuranta on erittäin tarkkaa ja ajantasaista.

ENTRÉ ANALYTICS HAVAINNOLLISTAA RAPORTTEJA

Xpajaan saatiin syksyllä 2017 kätevä Entre Analytics -raportointityökalu, jonka avulla ohjelmaan kerättyä dataa pystytään näyttämään graafisessa muodossa. Työkalu on interaktiivinen, toimii nopeasti ja havainnollistaa selkeästi erilaisia tilanteita raportteina. Se näyttää mm. laskutuksen kuukausitasolla, eri asiakkaiden prosenttiosuudet koko laskutuksesta, myynnin tekemän tuloksen ja työmaakohtaiset raportit.

Kun haluat esimerkiksi tarkastella koko vuoden laskutusta, Entré Analytics näyttää laskutuksen pylväinä kuukausitasolla. Saat halutessasi samaan näkymään vaikkapa 10 suurinta asiakasta ja näiden asiakkuuksien muodostamat prosenttiosuudet koko laskutuksesta. Pystyt myös katsomaan kuukausi kerrallaan myyntien määrää klikkaamalla haluamasi kuukauden kohdalta. Jos haluat nähdä asiakaskohtaiset laskutukset kuukausittain, sekin onnistuu.

Entré Analyticsista löytyvät helpposelkoiset työmaakohtaiset raportit, joiden aikajanalta on nähtävissä, mikä on tulojen ja menojen kunkin hetkinen tilanne. Voit jo nopealla vilkaisulla esimerkiksi nähdä, tuleeko alussa enemmän kuluja kuin tuottoja vai päinvastoin.

Myyjäkohtaisista raporteista näet, paljonko kukin myyjä on myynyt, joko euroina tai prosentteina kokonaismyynnistä. Ostopuolella taas pystyt vertailemaan toimittajia ja seuraamaan esimerkiksi sitä, kuinka iso osa ostoista on yhdeltä toimittajalta. Tietojen perusteella voit tehdä johtopäätöksiä toimittajia valitessasi: kuinka paljon mistäkin on tullut ostettua ja kannattaisiko ostoja keskittää tietylle toimittajalle?

Ota Xpajan raporttien hyödyt täysipainoisesti käyttöösi ja kysy meiltä lisää, jos tarvitset apua.

Siirrytään ajanvaraukseen tuossa tuokiossa.

Mitä kaikkea Xpajan raportit kertovat?

Täydennä tiedot ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä seuraavien 1-3 arkipäivän kuluessa.