Mitä tulorekisteri tarkoittaa rakennusalan yritykselle?

Tulorekisteri

Tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Työnantajan on ilmoitettava palkkatiedot sekä verovapaat korvaukset tulorekisteriin. Ilmoittaminen on tehtävä 5 vuorokauden sisällä maksusta ja näin ollen myös mm. palkkaennakot pitää ilmoittaa 5 vuorokauden määräajassa. Muut etuudet, kuten eläkkeet, ilmoitetaan tulorekisteriin vuoden 2020 alusta.

MITÄ HYÖTYÄ TULOREKISTERISTÄ ON?

Tulorekisterin ensisijainen tavoite on yksinkertaistaa palkanmaksuun liittyviä ilmoitusmenettelyjä ja helpottaa näin yritysten taakkaa hallinnollisten töiden osalta. Tulorekisteri tulee korvaamaan mm. verohallinnolle, työeläkelaitoksille ja työttömyysvakuutusrahastolle tehtäviä vuosi-ilmoituksia.

Tulotietoja tarvitsevat tahot, mm. Kela, voivat hakea tietoja suoraan tulorekisteristä, eikä esimerkiksi palkkatodistuksia tarvitse erikseen välttämättä enää antaa.

Vuoden 2020 alusta tietojen käyttäjiin liittyvät mm. vahinkovakuuttajat ja työttömyyskassat.

Myös tulonsaajat saavat jatkossa tiedot itselleen maksetuista suorituksista tulorekisteristä. Näin tulonsaajan on helppo seurata esimerkiksi verokortin tulorajan riittävyyttä, kun palkkaa maksaa useampi työnantaja.

MITÄ TULOREKISTERIIN SIIRTYMINEN VAATII?

Uuteen käytäntöön siirtyminen edellyttää yrityksiltä toimenpiteitä, jotka on tehtävä vielä tämän vuoden puolella.

Tulorekisteri vaatii muutoksia palkkajärjestelmiin, mikäli halutaan, että ilmoittaminen onnistuu teknisen rajapinnan kautta. Se on ehdottomasti suositeltavin tapa hoitaa tulorekisteri-ilmoitukset. Ensimmäisenä kannattaa siis tarkistaa, millaista päivittämistä nykyiseen järjestelmään tarvitaan ja onnistuuko se ylipäätään.

XPAJA TEKEE TULOREKISTERIIN ILMOITTAMISESTA HELPPOA

Pajadatan ratkaisussa on pyritty palkanlaskijan kannalta mahdollisimman yksinkertaiseen toimintamalliin ja näin vähentämään palkanlaskijan työtä.

Xpajasta tiedot ilmoitetaan verottajan esittämällä laajemmalla tarkkuustasolla heti alusta lähtien. Ilmoituksessa ovat mukana kaikki pakolliset tiedot, jotka suomalaisen työnantajan tulee yleisesti verovelvollisesta työntekijästä rekisteriin ilmoittaa.

Mahdollisten vapaaehtoisten tietojen osalta ilmoituksen sisältöä saatetaan tarkentaa vuoden 2019 aikana, kun tietojen tarve lopullisesti selviää.

Ilmoitukset lähetetään suoraan rajapinnan kautta, eikä erillisiä toimenpiteitä tarvita. Tiedot siirtyvät helposti ja lähes automaattisesti tulorekisteriin. Ilmoituksen lähettäminen on yhdistetty maksuaineiston tekemiseen, joten ilmoitus lähtee helposti samalla kun maksuaineisto lähetetään.

Järjestämme aiheesta asiakkaillemme webinaareja, joissa kerromme lisää muutoksista sekä niiden vaatimista toimenpiteistä. 

Lisätietoa aiheesta löytyy myös Verohallinnon sivuilta: Tulorekisteri käyttöön 2019 – tiesitkö tämän?

Jos et ole vielä Pajadatan asiakas, kysy lisää myynnistämme.

Siirrytään ajanvaraukseen tuossa tuokiossa.

Mitä tulorekisteri tarkoittaa rakennusalan yritykselle?

Täydennä tiedot ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä seuraavien 1-3 arkipäivän kuluessa.