Pajadata panostaa rakennusalaan

Pajadata panostaa rakennusalaan

Pajadata on ollut pitkään tunnetumpi LVIS-alojen ohjelmistotalona.

Kuluneen vuoden aikana yhtiö on tehnyt merkittäviä panostuksia palvellakseen paremmin myös rakennus- ja maarakennusalojen yrityksiä. Sysäyksen suuntaan antoi noin vuosi sitten tapahtunut East Dataconst Oy:n ja Pajadata Oy:n välinen yrityskauppa. Kaupan myötä valikoimamme kasvoi, sillä toiminnanohjausjärjestelmiemme (Entré Office ja Xpaja) lisäksi saimme valikoimaamme myös työmaa-arjen johtamiseen tarkoitetun järjestelmän.

Kesän 2019 loputtua tuotekehitystiimimme sai valmiiksi suuren työn, kun EDC Työmaajärjestelmän ja Xpaja-toiminnanohjausjärjestelmän välille saatiin rakennettua saumaton integraatio. Josta seurasi vielä paljon muutakin.

Kuten kuvio havainnollistaa, ohjelmistorakenteessamme keskiössä ovat työmaat. Työmaaseurannan ympärillä olevat toiminnot, kuten esim. ostoreskontra tai sähköiset tuntikirjaukset tukevat työmaaseurantaa ja auttavat työmaiden talouden johtamisessa.
Työntekijöiden mobiiliratkaisuissa on yrityskaupan jälkeen entistä enemmän valinnanvaraa ja mobiilikäyttöön onkin panostettu merkittävästi kuluneen vuoden aikana. Normikäytännöksi tulleet sähköiset tuntikirjaukset ovat ottaneet askeleen eteenpäin EDC Työmaajärjestelmän mobiiliversiossa. Esimerkiksi uutuutena työntekijöille voidaan lähettää myös työmaakohtaisia ilmoituksia, kuten ”Työmaasiivous tänään!”. Ilmoitus näkyy sovelluksen avauksen yhteydessä kaikille ja häviää sen jälkeen häiritsemästä.

Myös Xpajaan liitetyssä suositussa Entré Portal- mobiilityökalussa on ilmestynyt vuoden sisään useita versiopäivityksiä. Nykyisen version käyttöliittymä on erittäin pidetty ja se onkin saavuttanut Pohjoismaissa jo yli 70 000 käyttäjän rajan. Noin puoli vuotta sitten teimme maakohtaisena lisänä Xpajan mobiilityökaluun maarakennuspuolelle toivotun lisäyksen. Myös konetunnit on nyt mahdollista tuoda mobiilista työmaaseurannan kuluksi.

Muista rakennusalan johdon työkaluista olemme panostaneet graafisiin raportteihin. Pajadata Oy:n myyntijohtaja Sami Säynäjäkangas esittelee mielellään uutta raporttia, jossa kustannustiedot on analysoitavissa litteroittain tai pääryhmittäin. ”Entré Analytics- raportit ovat yksi Xpajan hienoimpia osioita. Xpajassa on valtava määrä tietoa, jota yhdistämällä saadaan aikaan reaaliaikaisia raportteja yritysjohdolle. Raportteja on jo valmiina paljon, mutta tarpeen tullen voidaan uusia myös koostaa asiakkaiden tilaamina moniin eri tarpeisiin, kun haluttu data on olemassa.” Säynäjäkangas kertoo.”

JÄRJESTELMIEN VÄLINEN INTEGRAATIO ON TÄRKEÄÄ, KUN HALUTAAN SAADA KOKONAISUUDEN KANNALTA TOIMIVIN RATKAISU

Kuhunkin työhön tarvitaan siihen sopivat työkalut. Järjestelmämaailmassa ihannetilanteessa työntekijöiden kirjausten tekeminen on vaivatonta ja järjestelmää käytetään mielellään, työmaiden johtaminen ja tarvittavan informaation hankkiminen palavereihin käy kätevästi, toimistotyöntekijöiden työ on helppoa ja se tuottaa yrityksen kannalta tärkeää tietoa, joiden avulla johdon on helpompaa ennakoida ja pitää yrityksen kurssi oikeana.

Osa tätä kokonaisuutta ovat myös sidosryhmät, kuten pankit ja tilitoimistot. Sekä Xpajassa, että Entré Officessa on suora pankkiyhteys maksuliikenteen hoitamiseen. Lisäksi järjestelmien tuottamilla graafisilla raporteilla saat pankillesi sen tarvitseman dokumentaation kannattavuudesta, asiakaskunnasta ym. pankin rahoituspäätösten jouduttamiseksi. Grynderille myös edellisten projektien taloussuunnitelmien onnistumisesta kertova dokumentaatio edesauttaa rahoituksen saannissa uusiin kohteisiin. Tilinpäätökset yms. dokumentaation tuottaa luonnollisesti tilitoimisto. Tilitoimistoyhteistyö on myös tärkeä osa Pajadatan tämän hetken tekemistä. Käytännössä tämä tarkoittaa kattavaa valikoimaa linkkejä eri kirjanpito-ohjelmiin. Tavoite on, että tieto välittyy vaivatta sitä tarvitseville. Esimerkiksi Xpajan Procountor-linkissä välittyvät niin ostojen kuin myyntienkin tiedot.

Tutustu järjestelmiimme ja lataa sivuiltamme uusi ilmainen opas, Ohjelmistovaihdon ABC. Käytännön opas miten ERP-järjestelmän vaihto hoidetaan sujuvasti.

Siirrytään ajanvaraukseen tuossa tuokiossa.

Pajadata panostaa rakennusalaan

Täydennä tiedot ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä seuraavien 1-3 arkipäivän kuluessa.