Kun yrityksen henkilömäärä kasvaa, kassavirran tasaisuus on entistä tärkeämpää. Uudenmaan Vuoto ja Saneeraus Oy:ssä se varmistettiin ottamalla käyttöön Pajadatan ohjelma.

Yksinkertaisin ohjelmisto vaikutti parhaalta

Uudenmaan Vuoto ja Saneeraus Oy on Uudenmaan alueella toimiva putkiliike, joka palvelee kaikissa LVI-alaan liittyvissä asioissa huolloista putkiremontteihin.

Kun yritystoiminta lähti käyntiin vuonna 2011, henkilöstöä oli kahden miehen verran: yrityksen omistaja Hannu Kauppinen ja hänen poikansa Juho Kauppinen. Vuosien varrella työntekijöitä tuli lisää, ja sen myötä myös laskutukseen oli hyvä saada lisää nopeutta ja järjestelmällisyyttä.

”Alkuun meitä oli vain kaksi, mutta nyt jo kuusi. Ennen ei tarvinnut joka päivä lähteä laskuja, mutta nyt, kun meillä on enemmän ihmisiä töissä, pitää laskutuksenkin onnistua tehokkaasti. On tärkeää, että kassavirta on tasainen”, sanoo työnjohtajana toimiva Juho Kauppinen.

Syksyn 2018 aikana yrityksessä vertailtiin eri ohjelmavaihtoehtoja, ja valinta ratkesi Pajadatan eduksi.

”Meillä kävi eri toimittajia esittelemässä ohjelmistoja, mutta Pajadatan ohjelmisto vaikutti yksinkertaisimmalta ja järkevimmältä. Se on sopivan simppeli”, perustelee Juho päätöstä.

Laskutus rullaamaan

Pajadatan ohjelmisto otettiin yrityksessä käyttöön helmikuun 2019 alussa. Tätä haastattelua tehtäessä ohjelma on ollut arjessa mukana puolentoista kuukauden verran ja se on jo hyvin ehtinyt tulla tutuksi käyttäjilleen – Juholle ja erityisesti hänen laskutusta hoitavalle siskolleen Laura Keräselle, joka tällä hetkellä käyttää Pajadatan ohjelmaa yrityksestä eniten.

”Olemme päässeet hyvin vauhtiin ohjelman käytössä”, kertoo Juho. ”Pajadatan henkilö tuli paikan päälle kädestä pitäen opettamaan meitä. Sen jälkeenkin, jos on mennyt sormi suuhun joissain kohdissa, niin Pajadatalta on saanut apua ja tukea. Ohjelma itse on hyvinkin simppeli, jos on vähänkään tietokoneiden kanssa touhunnut. Nyt siitä alkaa jo löytyä peruskäytön lisäksi uusiakin niksejä hyödynnettäviksi.”

Verkkolaskutusta Uudenmaan Vuoto ja Saneeraus Oy:llä ei ole vielä käytössä, mutta se on jo suunnitelmissa kehityksen seuraavana askeleena.

”Toimimme vielä paperilaskujen ja sähköpostilaskujen varassa, mutta se helpottaa jo paljon, kun hinnat niihin tulevat suoraan järjestelmästä. Ennen käytössä olleeseen laskutusohjelmaan tiedot näpyteltiin kaikki erikseen rivi kerrallaan. Nyt riittää, kun laittaa LVI-numeron, niin tuote- ja hintatiedot löytyvät. Se on nopeuttanut ja helpottanut paljon”, Juho sanoo.

Lauralle laskutuksen hoitaminen oli uusi aluevaltaus, eikä hänellä ollut ennestään kokemusta muista laskutusjärjestelmistä. Pajadatan ohjelmalla hän pääsi kuitenkin nopeasti sisälle tekemiseen.

”Tällä lyhyellä käyttökokemuksella kaikki on toiminut hyvin. Ennen yrityksemme laskutuksen hoiti ulkopuolinen henkilö, ja minä olen hoitanut laskutusta osa-aikaisena työntekijänä vasta Pajadatan ohjelman käyttöön tulosta lähtien. Juho ottaa ohjelmasta laskutuslistat, joista isä seuraa eräpäiviä ja maksuliikennettä. Minä teen sitten laskut asentajien kirjaamien työtilausten perusteella etänä kotoa käsin”, Laura kertoo.

”Olen ollut tyytyväinen erityisesti siihen, että ohjelmasta hinnat löytyvät tosi näppärästi. Aluksi tuntui raskaalta, kun tarvitsimme sekä LVI-puolen että remonttipuolen hinnastoja, ja ne ovat ohjelmassa erilliset. Nyt olen kuitenkin löytänyt jo oikoteitä asioiden tekemiseen ja saanut nopeutettua työtä esimerkiksi sillä, että haen tuotteita pientarvikekoodilla ja vaihdan sitten tekstikentät ja hinnat. Sitä mahdollisuutta kaipaisin vielä, että pystyisi lisäämään tuotteen ilman koodia. Myös viivakoodia olemme kysyneet Pajadatalta, ja se on heillä selvittelyn alla”, Laura lisää.

Kehuja saavat ohjelman helppokäyttöisyys ja hyvä käytön tuki

Sekä Laura että Juho pitävät Pajadatan ohjelman tärkeimpänä hyötynä sitä, että se on mahdollistanut laskutuksen tasaisuuden.

”Parasta on se, että meillä on säännöllinen laskutus. Ennen laskuja saattoi mennä vain kahden viikon välein, mutta nyt käytännössä joka päivä. Rahavirta on tasaisempi. Pienen yrityksen laskutusohjelmana Pajadata toimii hyvin, se on selkeä ja helppo”, Laura kiteyttää.

”Pajadatan ohjelma on todella yksinkertainen ja helppo käyttää”, komppaa Juhokin. ”Se nopeuttaa hyvin paljon kaikkea. Laskutukseen ei mene niin paljon aikaa, laskuja lähtee tasaisesti eikä meidän tarvitse tuskailla ja katsella pankkisaldoja. Laskuliikenne on jatkuvaa ja tasaista.”

Molemmat kokevat myös, että Pajadatalta saatu tuki ohjelman käytössä on ollut toimivaa.

”Esimerkiksi kaikki muutokset, joita olemme tarvinneet laskupohjaan, on hoidettu nopeasti. Itse teen laskutustyöt ilta-aikaan, ja silloinkin yhteyshenkilömme on ollut tavoitettavissa ja vastaillut kärsivällisesti kysymyksiini. Olen ollut palveluun kaikin puolin tyytyväinen”, Laura sanoo.

”Hyvin yhteistyö on toiminut. Jos ei Pajadatalta ole heti päästy vastaamaan, niin tosi nopeasti on soitettu takaisin. Hyvin olemme saaneet tarvitsemamme neuvot”, Juho jatkaa. ”Odotuksemme ohjelman suhteen ovat täyttyneet ja uskallan kyllä suositella Pajadataa muillekin.”

Ota rohkeasti yhteyttä kokeneisiin asiantuntijoihimme, niin katsotaan teille paras ratkaisu