Kaikki yrityksen tarvitsemat toiminnot on keskitetty sähköisesti Xpajaan, jolloin kokonaisuuden hallinta työmaaseurannasta laskutukseen on helppoa. Toteutuneista työmaista oppien myös tulevien töiden toteutus on järkevää ja kannattavaa.

Takana jo pitkä putki yhteistyötä

Perälän Putki Oy on Teuvalla, Etelä-Pohjanmaalla toimiva putkiliike, joka on palvellut asiakkaitaan käyttövesi- ja lämmityssaneerauksissa sekä uudiskohteiden töissä jo kunnioitettavat 34 vuotta. Tällä hetkellä asiakkaista suuri osa on julkisen sektorin toimijoita, mutta myös yksityisasiakkaita joukosta löytyy. Hommia tehdään kolmen vakituisen työntekijän voimin.

Pajadatan ohjelmisto Perälän Putkella on ollut käytössä suurimman osan yrityksen historiasta, jo vuodesta 1995.

”Meillä on Pajadatan asiakasnumero 22, eli ihan Pajadatan alkuvaiheista asti olemme olleet asiakkaana”, sanoo Perälän Putken toimistopäällikkö Sami Simanen, joka itse on ollut ”vasta” yhdeksän vuotta talossa.

”Siinä vaiheessa, kun tulin mukaan yritykseen, kokeilimme vertailun vuoksi muitakin ohjelmia. Päädyimme kuitenkin uudestaan Xpajaan. Emme halunneet valita ohjelmaa ulkonäön perusteella, vaan toimivuus oli tärkeintä. Xpajan käyttö oli helpoin omaksua ja sen hakutoiminto on suvereeni”, Simanen perustelee valintaa.

Täysin sähköinen toiminnanohjaus helpottaa arkea

Perälän Putkella on Xpajasta käytössään erittäin kattava paketti – myynti- ja ostoreskontrat, työmaaseuranta, palkanlaskenta sekä sähköinen tuntikirjaus.

”Xpajalla hoidamme käytännössä kaiken tarjouslaskennasta lähtien, laskutukseen ja palkanlaskentaan asti. Sen lisäksi emme tarvitse enää muuta kuin kalenterin ja sähköpostin”, Simanen kiteyttää.

Xpajan avulla Perälän Putkessa on pystytty luopumaan paperien käsittelystä kokonaan.

”Olen siirtänyt kaikki toiminnot sähköisiksi Xpajassa. Minun on helppo esimerkiksi tilata sähköisesti tarvikkeita: ei tarvitse soitella mihinkään ja jokaisesta tilauksesta jää jälki siitä, koska tilaus on tehty, koska sen toimituspäivä on ja mitä se on maksanut. Se on tärkeää esimerkiksi tuotteiden hinnoista neuvottelussa. Näemme järjestelmästä, jos tietyn tuotteen hinta onkin yllättäen noussut. Materiaali, jota meillä Xpajassa sähköisesti on, on erittäin arvokasta”, Simanen sanoo.

Seuranta, raportit ja kassavirtaennuste ohjaavat toimintaa

Xpajan kokoamaa reaaliaikaista tietoa hyödynnetään Perälän Putkessa monella tavalla. Työmaaseuranta antaa koko toiminnan kannattavuuden seurantaan hyvät lähtökohdat.

”Kun työmaaseuranta on sähköinen ja sen saa kohdistettua eri työmaille, näemme työmaaraporteista tarkasti, mitä kullekin työmaalle on mennyt – sekä materiaalit että käytetyt työtunnit, jotka tulevat Xpajaan sähköisten tuntikirjausten kautta. Kustannukset ovat aika hyvin hallussa”, Simanen kertoo.

”Jos työmaalla tulee ongelmia, Xpajan tietojen perusteella se on helppo selittää muillekin. Valmiista työmaista taas seuraan toteutuneita tunteja.”

”Otin meille käyttöön Xpajan Entré Analytics -raportointityökalunkin, että näemme tiedot vielä helpommin. Raporttien avulla voimme tarkentaa omaa laskentaamme ja korjata koko ajan toimintaamme. Kun kaikki tarvittava on sähköisesti Xpajassa, sen tarjoama tieto on lahjomatonta. Näemme koko ajan, miten laskutuksen suhteen menee. Entré Analytics näyttää senkin, onko laskutus ollut etu- vai takapainotteinen.”

Myös Xpajan tarjoamaa kassavirtaennustetta Perälän Putkella käytetään paljon ja se helpottaa toiminnan suunnittelua.

”Osto- ja myyntilaskujen pohjalta kassavirtaennuste näyttää, mihin suuntaan ollaan menossa. On vielä tärkeämpää tietää, missä mennään kuukauden päästä kuin missä mennään nyt”, Simanen toteaa.

Sujuvuutta sekä ohjelman että palvelun osalta

Pajadatalta saadusta palvelusta Simasella on yhtä positiiviset kokemukset kuin Xpaja-ohjelman toimivuudestakin.

”Yhteistyö Pajadatan kanssa on ollut todella hyvää. Mitä pyydän, se tehdään. Ei mitään moitteen sijaa. Viestintä yhteyshenkilöidemme Jonin ja Samin kanssa on sujunut todella hyvin.”

”Parasta Pajadatan palvelussa ylipäänsä on se, että kaikki on yhdessä paketissa, jossa toinen ominaisuus tukee toistansa. Xpajan käyttölogiikka on pääpiirteissään samanlainen joka kohdassa, minkä ansiosta sitä on helppo käyttää.”

Xpajan hakutoiminto, joka oli Simaselle ratkaisevassa roolissa jo ohjelman valinnassa, on myös edelleen mukana parhaiden asioiden listalla: ”Kuten jo alussa sanoinkin, hakutoiminto on erittäin hyvä!”

Ota rohkeasti yhteyttä kokeneisiin asiantuntijoihimme, niin katsotaan teille paras ratkaisu