Perälän Putki Oy:n suunta pysyy oikeana Pajadatan ohjelmiston reaaliaikaisilla raporteilla

Sähköasentaja ERP - Pajadata

Takana jo pitkä putki yhteistyötä

Perälän Putki Oy on Teuvalla, Etelä-Pohjanmaalla toimiva putkiliike, joka on palvellut asiakkaitaan käyttövesi- ja lämmityssaneerauksissa sekä uudiskohteiden töissä jo lähes 40 vuotta. Tällä hetkellä asiakkaista suuri osa on julkisen sektorin toimijoita, mutta myös yksityisasiakkaita joukosta löytyy. Hommia tehdään kolmen vakituisen työntekijän voimin.

Pajadatan ohjelmisto Perälän Putkella on ollut käytössä suurimman osan yrityksen historiasta, jo vuodesta 1995.

”Meillä on Pajadatan asiakasnumero 22, eli ihan Pajadatan alkuvaiheista asti olemme olleet asiakkaana”, sanoo Perälän Putken toimistopäällikkö Sami Simanen, joka itse on ollut ”vasta” yhdeksän vuotta talossa.

”Siinä vaiheessa, kun tulin mukaan yritykseen, kokeilimme vertailun vuoksi muitakin ohjelmia. Päädyimme kuitenkin uudestaan Pajadatan ohjelmistoon. Emme halunneet valita ohjelmaa ulkonäön perusteella, vaan toimivuus oli tärkeintä. Pajadatan ohjelmiston käyttö oli helpoin omaksua ja sen hakutoiminto on suvereeni”, Simanen perustelee valintaa.

Täysin sähköinen tuntikirjaus ja toiminnanohjaus helpottaa arkea

Pajadatan ohjelmistolla Perälän Putki pystyy kattavasti hoitamaan kaiken tarpeellisen – myynti- ja ostoreskontrat, työmaaseurannan, palkanlaskennan sekä sähköisen tuntikirjauksen.

”Pajadatan ohjelmistolla hoidamme käytännössä kaiken tarjouslaskennasta lähtien, laskutukseen ja palkanlaskentaan asti. Sen lisäksi emme tarvitse enää muuta kuin kalenterin ja sähköpostin”, Simanen kiteyttää.

Pajadatan ohjelmiston avulla Perälän Putkessa on pystytty luopumaan paperien käsittelystä kokonaan.

”Kaikki toiminnot ovat sähköisiä Pajadatan ohjelmistossa. Minun on helppo esimerkiksi tilata sähköisesti tarvikkeita: ei tarvitse soitella mihinkään ja jokaisesta tilauksesta jää jälki siitä, koska tilaus on tehty, koska sen toimituspäivä on ja mitä se on maksanut. Se on tärkeää esimerkiksi tuotteiden hinnoista neuvotellessa. Näemme järjestelmästä, jos tietyn tuotteen hinta onkin yllättäen noussut. Materiaali, jota meillä Pajadatan ohjelmistossa sähköisesti on, on erittäin arvokasta”, Simanen sanoo.

Työmaaseuranta, raportit ja kassavirtaennuste ohjaavat toimintaa

Pajadatan ohjelmiston kokoamaa reaaliaikaista tietoa hyödynnetään Perälän Putkessa monella tavalla. Työmaaseuranta antaa koko toiminnan kannattavuuden seurantaan hyvät lähtökohdat.

”Kun työmaaseuranta on sähköinen ja sen saa kohdistettua eri työmaille, näemme työmaaraporteista tarkasti, mitä kullekin työmaalle on mennyt – sekä materiaalit että käytetyt työtunnit, jotka tulevat Pajadatan ohjelmistoon sähköisten tuntikirjausten kautta. Kustannukset ovat aika hyvin hallussa”, Simanen kertoo.

”Jos työmaalla tulee ongelmia, Pajadatan ohjelmiston tietojen perusteella se on helppo selittää muillekin. Valmiista työmaista taas seuraan toteutuneita tunteja.”

”Pajadatan ohjelmiston visuaalisen raportointityökalun avulla voimme tarkentaa omaa laskentaamme ja korjata koko ajan toimintaamme, että näemme tiedot vielä helpommin. Raporttien avulla voimme tarkentaa omaa laskentaamme ja korjata koko ajan toimintaamme. Kun kaikki tarvittava on sähköisesti Pajadatan ohjelmistossa, sen tarjoama tieto on lahjomatonta. Näemme koko ajan, miten laskutuksen suhteen menee. Pajadatan graafinen raportointityökalu näyttää senkin, onko laskutus ollut etu- vai takapainotteinen.”

Myös Pajadatan ohjelmiston tarjoamaa kassavirtaennustetta Perälän Putkella käytetään paljon ja se helpottaa toiminnan suunnittelua.

”Osto- ja myyntilaskujen pohjalta kassavirtaennuste näyttää, mihin suuntaan ollaan menossa. On vielä tärkeämpää tietää, missä mennään kuukauden päästä kuin missä mennään nyt”, Simanen toteaa.

Pajadata kokemuksia - sujuvuutta sekä ohjelman että palvelun osalta

Pajadatalta saadusta palvelusta Simasella on yhtä positiiviset kokemukset kuin Pajadatan ohjelmiston toimivuudestakin.

”Yhteistyö Pajadatan kanssa on ollut todella hyvää. Mitä pyydän, se tehdään. Ei mitään moitteen sijaa. Viestintä yhteyshenkilöidemme Jonin ja Samin kanssa on sujunut todella hyvin.”

”Parasta Pajadatan palvelussa ylipäänsä on se, että kaikki on yhdessä paketissa, jossa toinen ominaisuus tukee toistansa. Pajadatan ohjelmiston käyttölogiikka on pääpiirteissään samanlainen joka kohdassa, minkä ansiosta sitä on helppo käyttää.”

Pajadatan ohjelmiston hakutoiminto, joka oli Simaselle ratkaisevassa roolissa jo ohjelman valinnassa, on myös edelleen mukana parhaiden asioiden listalla: ”Kuten jo alussa sanoinkin, hakutoiminto on erittäin hyvä!”

Olisiko Pajadatan ohjelmistoista apua sinunkin yrityksesi arjessa?

Siirrytään ajanvaraukseen tuossa tuokiossa.

Perälän Putki Oy:n suunta pysyy oikeana Pajadatan ohjelmiston reaaliaikaisilla raporteilla

Täydennä tiedot ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä seuraavien 1-3 arkipäivän kuluessa.