Pitkä yhteistyö Pajadatan kanssa on tuonut Turun Maanrakentajat Oy:n toimintaan järjestelmällisyyttä ja varmuuden siitä, että kaikki vaatimukset ja määräykset tulevat huomioiduiksi ajallaan.

Xpaja käytössä jo kahden sukupolven ajan

Turun Maanrakentajat Oy on 17 henkilöä työllistävä rakennusliike, jolla on kunnioitettavan pitkä, yli 30 vuoden kokemus maarakennusurakoista. Yli puolet tuosta ajasta Pajadatan ohjelmisto on ollut toiminnan tukena. Pajadatan nykyistä Xpajaa edeltävän ohjelman tullessa käyttöön yritykseen johdossa oli vielä edellinen yrittäjä, ja nyt tilalle on noussut seuraava sukupolvi.

”Isäni perusti yrityksen vuonna 1987 ja itse tulin mukaan 1990-luvun loppupuolella. Viime keväänä teimme sukupolvenvaihdoksen ja isä jäi eläkkeelle”, kertoo nykyinen yrittäjä ja toimitusjohtaja Janne Schmandt.

Schmandt muistaa hyvin ajan, jolloin Pajadatan ohjelma otettiin käyttöön vuoden 2000 tienoilla. Siihen aikaan Pajadatakin toimi vielä nimellä ATK-Paja Oy.

”Se oli aika pieni ohjelma vielä. Meillä ei ollut ennestään olemassa ohjelmaa, ja tämä sattui sopivasti kohdalle. Muutos oli iso, kun ohjelma tuli tyhjästä käyttöön. Otimme sen heti avuksi työmaaseurantaan, mutta suurin hyöty oli osto- ja myyntilaskujen käsittelyssä. Ohjelma muutti toimintamme paperista digitaaliseksi, mapeista sähköiseen muotoon. Se toi järjestelmällisyyttä”, Schmandt kuvailee.

Jatkuvaa kehitystä puolin ja toisin

Vuosien aikana sekä Turun Maanrakentajat Oy että Pajadatan ohjelmistot ovat kasvaneet ja kehittyneet, mutta yhteistyö jatkuu edelleen toimivana.

”Aloittaessamme Pajadatan ohjelman käytön se oli vielä dos-pohjainen, mutta pätevä jo silloin. Vaikka graafinen ulkoasu oli aika pelkistetty, niin ohjelma teki sen, mitä siltä kysyttiin. Se on aina ollut varma ja toimiva työkalu”, Schmandt toteaa.

”Nykyään tärkeimmät käyttötarkoituksemme Xpajalle ovat reskontra ja raportointi. Ohjelma on meillä ydinliiketoiminnan keskiössä, ja koko yrityksen hallinta toimii sitä kautta – ostot, myynnit ja palkat.”

Xpajan mobiilisti toimiva Entré Portal on seuraava kehityksen vaihe, johon Turun Maanrakentajilla valmistaudutaan parhaillaan.

”Tähän asti Xpaja on ollut vain tiettyjen työtekijöiden käytössä, mutta Portalia tulevat käyttämään kaikki työntekijämme. Portalissa otetaan käyttöön työajanseuranta, jossa työnjohtajat sitten hyväksyvät tunnit. Sitä on tarkoitus käyttää myös raportointityökaluna”, Schmandt sanoo.

Nopeaa reagointia asiakkaan tarpeisiin

Schmandtin kokemusten mukaan vuorovaikutus Pajadatan kanssa on ollut helppoa ja palvelu on vastannut yrityksen tarpeisiin.

”Olemme olleet aika paljon yhteydessä, sillä uusia vaatimuksia ja määräyksiä alallemme tulee koko ajan. Käytännössä yhteistyömme on jatkuvaa kommunikointia, ja se on toiminut hyvin. Olemme saaneet Pajadatalta avun nopeasti ja täsmällisesti. Välillä on tullut isojakin muutoksia, kuten käänteinen alv ja verottajailmoitusten teko, ja niissä on ollut puolin ja toisin paljon työsarkaa. Pajadata on kuitenkin aina vastannut huutoihimme.”

Schmandt arvostaa sitä, että Pajadata seuraa aikaansa ja helpottaa näin myös asiakkaidensa arkea.

”Pajadatalla ollaan hereillä muutoksista, joita tulee, ja he ovat tietoisia siitä, mitä ohjelmistolta vaaditaan. Paljon olemme saaneet heiltä vastauksia myös sellaisiin kysymyksiin, jotka eivät periaatteessa edes kuulu ohjelmatoimittajalle. Heillä on ammattitaito kohdallaan.”

”Kyllä minä suosittelisin Pajadatan ohjelmistoa muillekin. Se on hyvin monipuolinen ja kattava”, Schmandt lopettaa.

Ota rohkeasti yhteyttä kokeneisiin asiantuntijoihimme, niin katsotaan teille paras ratkaisu