Helppo toiminnanohjaus­järjestelmä ällistytti LVT-Putki Oy:n työntekijät

raumalainen lvt-putki

Raumalainen LVT-Putki Oy otti Pajadatan ohjelmiston käyttöönsä alkuvuodesta 2018. Muutos yllätti erittäin positiivisesti: käyttöönotto oli helppo, raportointi muuttui ajantasaiseksi ja työmäärä väheni monelta osin huomattavasti.

ERP-JÄRJESTELMÄN VALINTA TULI AJANKOHTAISEKSI

LVT-Putki Oy:llä oltiin vielä viime vuonna siinä käsityksessä, että heidän silloisessa toiminnanohjausjärjestelmässään oli hyvät seurantaominaisuudet. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt niin paljon kuin olisi haluttu, joten toimitusjohtaja Jarmo Sallila päätti kokeilla 10 henkeä työllistävässä yrityksessään Pajadatan ohjelmistoa.

”Seuranta oli pakko saada ajantasaiseksi. Vanhalla järjestelmällä meillä kesti kolmekin kuukautta, että saatiin tiedot, miten yrityksellä menee, ja käytännössä kerran vuodessa näimme kokonaiskuvan siitä, mitä meillä on tapahtunut. Ei siinä vaiheessa enää pystynyt tekemään korjaavia toimia”, Sallila perustelee.

”Vaikka aiempi ohjelmisto olikin kattava, se oli hankala käyttää eikä sitä ollut päivitetty riittävän nykyaikaiseksi. Yhteistyö tilitoimistonkaan kanssa ei sujunut sitä käytettäessä niin hyvin kuin voisi toimia.”

PAJADATAN OHJELMISTON KÄYTTÄJÄLÄHTÖISYYS JA HELPPOKÄYTTÖISYYS VAKUUTTIVAT

Pajadatalta oli jo pitkäjänteisesti pidetty yhteyttä ja tehty myyntityötä ohjelmiston tiimoilta, ja myös kahden muun ohjelmiston edustajat olivat tarjonneet ahkerasti omia tuotteitaan. Pajadatan ohjelmisto kuitenkin vaikutti Sallilan mielestä heidän yritykselleen parhaalta.

”Vertailimme näitä kolmea ohjelmistoa ja totesimme, että Pajadatan ohjelmasta löytyy eniten meille sopivia ominaisuuksia. Erityisesti helppous järjestelmän käytössä vakuutti. Pajadatan ohjelma vaikutti helppokäyttöiseltä asentajienkin näkökulmasta, ja ohjelman suunnittelijat olivat selvästi paneutuneet kentällä tehtävään työhön. Pajadatalla oltiin myös valmiita kehittämään ohjelmaa toiveidemme mukaan ja se tuntui käyttäjälähtöisemmältä kuin muut.”

KAIKKI ON NYT HALLINNASSA VÄHEMMÄLLÄ VAIVALLA

Pajadatan ohjelmisto otettiin LVT-Putki Oy:llä käyttöön vuoden 2018 alusta. Vaikka Sallilan kaksi samassa yrityksessä myös työskentelevää poikaa aluksi vastustivatkin ohjelmiston vaihtamista, suupielet kääntyivät hyvin nopeasti ylöspäin Pajadatan ohjelmiston käyttöönoton jälkeen.

”Nyt ollaan jo suu korvissa ja kädet ylhäällä, ollaan kaikki todella tyytyväisiä Pajadatan ohjelmaahn. Asentajiltakaan ei ole alun muutosvastarinnan jälkeen tullut mitään vastustusta. He saavat nyt tehtyä kaikki merkinnät kännykkäänsä, eikä heillä ole kuulunut olevan minkäänlaisia probleemia. Esimerkiksi tuntikirjausten teko on helpottunut: ne menevät suoraan työmaalle ja palkanlaskentaan”, Sallila kertoo.

Erityisesti raportoinnin suhteen uudelta ohjelmistolta haluttiin enemmän kuin entiseltä, ja Pajadatan ohjelma on vastannut hienosti odotuksiin. Muutos on ollut huomattava myös muilla osa-alueilla.

”Raporteista saamme aina ennen kuukauden puoliväliä tiedot, miten edellisessä kuussa on mennyt. Vaihdoimme samalla myös tilitoimistoa ja varmistimme jo sopimusta tehtäessä, että se toimii yhteistyössä Pajadatan ohjelman kanssa”, Sallila sanoo.

”Meillä on yksi toimistotyöntekijä, ja hänen työmääränsä on puolittunut Pajadatan ohjelman ansiosta. On vaikeaa keksiä enää tarpeeksi konttorissa tehtävää työtä. Kun esimerkiksi tukkureilta tulee materiaaleja, ne menevät suoraan järjestelmään eikä tarvitse tehdä muuta kuin hyväksyä ne. Aikaisemmin ne jouduttiin laittamaan paperilapuille.”

”Koska Pajadatan ohjelma toimii pilvipalveluna, pystymme nyt tekemään työtilauksia ja katsomaan raportteja mistä vain. Ei ole mitään rajoituksia. Pajadatan ohjelman myötä siirryimme myös sähköiseen laskutusjärjestelmään, emmekä kanna enää mappeja mukanamme.”

”Näemme koko ajan, mitä kustannuksia projekteihin tulee ja tiedämme, mitä pitää laskuttaa. Asiakkaidemme näkökulmasta ei ole hyvä, jos laskutetaan liian etupainotteisesti, ja Pajadatan ohjelma mahdollistaa laskuttamisen juuri oikeaan aikaan. Työmaan tiedot ovat aina käytettävissä ja rahan kulku on hallinnassa. Jos näyttää siltä, että työhön sitoutuu rahaa enemmän kuin pitäisi, näemme heti, mikä mättää. Projektien seuraaminen on aivan erilaista kuin ennen.”

ERP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO OLI SUJUVAA

”VOIKO TÄTÄ NÄINKIN HELPOSTI TEHDÄ?”

Sallila ihmettelee edelleen, miten uuden ohjelmiston käyttöön ottaminen on voinut sujua näin hyvin.

”Olimme varautuneet siihen, että ohjelmiston muutos vaatii työtä. Emme ole vielä selvinneet shokista, että voiko tätä näinkin helposti tehdä”, hän nauraa.

Pajadatan ohjelman käyttökoulutuksesta LVT-Putki Oy:n työntekijät saivat hyvän alun ohjelmiston käyttöön. Koulutusta oli yksi päivä heidän toimistollaan ja lisäksi puoli päivää asentajille, ja Sallilan mielestä se oli juuri riittävä määrä.

”Kouluttajana Pajadatalta toimi Joni Lehtonen, ja hän oli työssään todella hyvä. Hän seurasi, että jokainen pysyi mukana, ja sitten vasta mentiin eteenpäin. Näin kaikki varmasti oppivat tarvittavat asiat. Joni pystyi samaistumaan koulutettavien tilanteeseen ja teki työtä heidän ehdoillaan. Oli yllätys, että tänä päivänä vielä joku tekee työtä niin huolellisesti. Mukaan saimme vielä materiaalia, josta voimme tarkistaa asioita, ja meille on myös soitettu ja kyselty, sujuuhan kaikki hyvin.”

Yksi syy siihen, että Pajadatan ohjelman omaksuminen onnistui niin kivuttomasti, saattoi Sallilan mukaan olla Pajadatan pikkuhiljaa tekemä myyntityö.

”He olivat jo jonkin aikaa soitelleet säännöllisesti pari kertaa vuodessa ja kyselleet, voivatko tulla käymään. Siitä tuli tunne, että he todella haluavat meidät asiakkaaksi. Järjestelmäkin tuntui tutulta jo ennen kuin hankintapäätös tehtiin, sillä olimme tavanneet nokatusten jo monesti.”

Oman kokemuksensa perusteella Sallila suosittelee ehdottomasti Pajadatan ohjelmaa muillekin LVI-alan yrityksille.

”Pajadatan ohejlmisto vähentää konttorin töitä ja isännän iltatöitä. Isäntä pääsee vaikka äiteen kanssa johonkin, kun ei tartte iltaisin olla konttorissa. Kaikki tehdään jo työn rinnalla siinä sivussa eikä tarvitse erikseen enää tehdä, ja kaikki tulee kirjattua ihan huomaamatta.”

TOIMINNANOHJAUSJÄRJESTELMÄ JA LASKUTUSOHJELMA YRITYKSESI TARPEISIIN

Pajadata tarjoaa monipuoliset ohjelmistoratkaisut useiden toimialojen, kuten rakennus-, lvi-, sähkö-, huolto- ja teollisuusalojen, tarpeisiin. Ohjelmistomme mahdollistaa tehokkaan toiminnanohjauksen, sujuvan raportoinnin ja nopean laskutuksen. Pajadatan ohjelmistot pitävät huolen keikkatyön sekä vaihtelevan työmaa-arjen sujuvuudesta. Pajadatan ohjelmistojen ominaisuuksia ovat muun muassa työmaapäiväkirjat, sähköinen tuntikirjaus sekä tukkuhinnastot.

Olisiko Pajadatan ohjelmistoista apua sinunkin yrityksesi arjessa?

Siirrytään ajanvaraukseen tuossa tuokiossa.

Helppo toiminnanohjaus­järjestelmä ällistytti LVT-Putki Oy:n työntekijät

Täydennä tiedot ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä seuraavien 1-3 arkipäivän kuluessa.